Tuvans månadsbrev

Jag skrev ju månadsbrev på jobbet, till färäldrarna om vad som hände på förskolan...och nu när jag mailade Tuvas nära och kära om vad som hände i hennes liv kallade jag det för hennes månadsbrev...Mina kollegor skulle skratta i hjäl sig!! Men jag är ju lite larvig...det vet dom ju!!

Så här kommer det:

Tuvas månadsbrev (5,5 mån gammal):
 
Tuva växer och mår bra! Hon är en riktig pudding (förstås!). Förutom lite torsk i munnen (en svampinfektion som småbebisar lätt får) har allt varit toppen. Hon är oftast glad och mycket envis när hon vill något. Hon kan vara skeptisk inför nya människor och är inte helt glad åt att ha barnvakt...men det jobbar vi på. 
 



Hon har börjat äta mat och ÄLSKAR det. Det är så roligt att ge henne mat för hon kastar sig över den. Havregröt är mycket populärt, men hon äter också grönsakspuré (potatis, morot, broccoli, blomkål, palsternacka, majs...) och frukt. Allt är mumma och vi ser fram emot att fortsätta testa ny mat tillsammans. Igår fick hon kokt fisk för första gången vilket var lite konstigt och annorlunda. Det blev en del konstiga miner och hulkningar... 
 

En rolig aktivitet har varit babysimmet, där vi varje måndag har badat tillsammans med kusin James och hans mamma Jemma. Det har varit roligt, Tuva var skeptisk i början, men har nu slappnat av och verka tycka det är härligt i vattnet. Det finns så många roliga badleksaker som flyter omkring som man kan sprattla efter. Att bada hemma i badkaret är inte heller helt fel!! 
 



Tuva rör sig hela tiden, det är fullt fart. Hon hoppar när hon sitter i sin matstol så den flyttar sig bakåt, hon kravlar runt på golvet efter leksaker och med lite stöd tar hon sig framåt. Hon flyttar sig också genom att rulla från mage till rygg och från rygg till mage. Man måste verkligen ha koll på henne hela tiden nu!!
 
Snart ryker babyinsatsen i barnvagnen och hon får en sittvagn. Då är hon en stor tjej!!


Kommentarer
Postat av: Tiiinaaa

tuva påmminer lite om meey xD
ååh , måste få komma upp till er snart .
Saknar er så mkt ,

2008-04-22 @ 11:02:26
Postat av: Linnea

Du är mer än välkommen...alltid!! =) Och ni kanske är lite lika...du är ju trots allt moster Tina. När Tuva börjar prata ska jag lära henne att kalla dig Tant Tina....hahhaha. Puss

2008-04-22 @ 11:08:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0