Vår osagolika värld

Såg filmen Enchanted igår och är förstås förtrollad...=)



image8



En sagoprinsessa hamnar i vår värld efter att ha retat upp den elaka styvmoderhäxan. I väntan på att bli räddad av sin prins råkar hon ut för helt underbara "kulturkrockar". Hon behöver hjälp av en god fé för att bli fin till balen, men det finns ju ingen god fé där. Däremot har 6-åringen i filmen ett kreditkort för nödsituationer som funkar precis lika bra. Prinsessan syr prinsessklänningar av gardinerna. Det förgiftade äpplet blir en appletini...och mannen hon lär känna i riktiga världen kan inte förstå hennes förälskelse i sin prins (det tog en sång för prinsessan och prinsen att bli kära och bestämma sig för att gifta sig redan nästa dag!!).

Självklart blir jag överförtjust när prinsessan, i slutet av filmen, tar svärdet och jagar efter draken för att rädda sin prins (som nu är den verkliga mannen och inte sagoprinsen....för sagoprinsen var ju inte så smart insåg hon). Hon dödar draken och fångar mannen när han faller...romantiskt! Och störst av allt är en "trueloves kiss"...den kan tillochmed rädda förgiftade prinsessor från att dö!

Mmmm....jag älskar sagor...de är så overkliga och enkla. Filmen visar ju rätt tydligt hur osagolik vår värld är! Trots det stannar sagoprinsessan i vår värld...hmm....

Storybook endings, fairytales coming true
Deep down inside we want to believe they still do
In our secretest heart
It's our favorite part of the story
Let's just admit we all want to make it to ever ever after
If we just don't get in our own way
Ever ever after
It may only be a wish away

(Sång från filmen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0