Barnfria zoner? Eller surkartsfria zoner??

Jag satt i en park tidigare i dag, med min Tuva som låg och lät lite i sin vagn (inte nöjd över att ligga fastspänd, men så trött så trött). Det satt två farbröder på bänken bredvid, de satt och tittade på vagnen. Då funderade jag över barnfria zoner. Inget ont om farbröderna, de varken sa eller hintade om något. De råkade bara vara i vägen för mina tankar och funderingar.

Hur som helst, barnfria zoner kan man ju tycka och tänka mycket kring...jag tycker förstås absolut inte! Det är ju urbota dumt om någon frågar mig! Om det skulle införas barnfria zoner skulle jag troligtvis respektera dem lika mycket som jag respekterade de kortvariga mobilfria zonerna på tunnelbanan (Inte alls vill säga...). Som tur är svarade ju 9 av 10 nej vad gäller barnfria zoner, så det lär inte hända.

Däremot kanske vi borde införa zoner där vi slipper sura/ arga/ bittra människor som lägger sig i andras liv och bekymmer. Surkartsfira zoner. Det är precis vad det här samhället behöver. Inför platser, gärna trånga mörka små utrymmen, där dessa människor får hållas medan vi andra människor (med vagnar, barn och annat) kan leva våra liv som vi vill och behöver. Det är ju fel att tvinga den mobbade, i stället för den som mobbar, att byta skola. På samma sätt är det fel att begränsa barnen och deras föräldrars liv i stället för de som har problem med barnens närvaro.

Tänk vad skönt att slippa ha människors onda blickar på sig om man vill amma på en restaurang. Eller slippa pensionärer som stångas med sina rullatorer på bussen? Eller klagande människor p g a höjda matpriser i kön på ica. Eller stressade nissar med portföljer som argt springer förbi barnvagnar som anses vara i vägen. Det skulle jag vilja slippa. Barnskrik däremot...det är som musik för mina öron. Vi föräldrar borde våga ta plats, höras och synas precis så mycket vi vill och behöver...det är ju vår framtid ;-) vi kör om kring på i våra hopplöst stora och klumpiga vagnar, ingen ohyra som ska begränsas eller gömmas undan.

Mvh/ Barnens Rosa Parks 

Kommentarer
Postat av: Georg

Bra skrivet Linnea. Synnerligen osmakligt med barnfria zoner. Surkartzoner låter mer som en mänsklig rättighet, som rökzoner t. ex.

Samtidigt kan jag inte låta bli att komma ihåg nu på semestern i Visby. När 3 av mina barn ballade ur av trötthet på Sveriges finaste Indiska restaurant. De fick nog fundera lite på sin generösa barnpolicy efter vår supercurrymiddag.

2008-07-06 @ 20:06:17
URL: http://lowejko.se
Postat av: Peter

Åh, ni heliga småbarnsföräldrar med era heliga barn! Ni tror verkligen att hela världen kretsar kring er och er avkomma. Ni vräker er omkring på trottoarerna med era pansarvagnar, förlåt barnvagnar, som självgoda madonnor, och ni förväntar er att omvärlden ska stå ut med era kolikbarns skrik överallt. Maken till självcentrerad dvala får man leta efter.

2008-07-21 @ 20:33:26
Postat av: Linnea

Precis Peter, alldeles riktigt!! =) Förutom att du förutsätter att det bara är mammor det handlar om, "självgoda madonnor". Vart är papporna i det påståendet?

2008-07-23 @ 18:24:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0