Melodifestivalen, 100 höjdare och Vänner...viktiga funderingar

Melodifestivalen - jag kan inte släppa det....varför varför varför vann Charlotte Perelli. Låten var ju inte superbra och hon ser ut som en otäck barbiedocka. Ska tydligen ha bantat ner sig 7 kg inför tävlingen. Från att ha varit supersmal till onormalt/anorexivarningsmal. Jättebra förebild, verkligen! Och Amy Diamond då, ser hon ut som den 12-åringen hon var för att hon vill det eller för att hennes manager vill hålla kvar i "barnstjärnan"? Hon är faktiskt 16 år nu...Tacka vet jag sångaren i BWO, han gör allt värt det. Han är snygg som en pojkgud...


100 Höjdare, världens bästa land - såg jag på igår. Jag är ju inget större fan av USA, det är mycket skumt och mycket ont som pågår där borta. Med risk för att bli nekad jobb i framtiden pga mina åsikter skriver jag inte mer om det (ni får fantisera kring varför jag inte gillar USA själva...) Hur som helst blev jag mycket positivt överraskad när jag var i USA för en kompis bröllop...amerikaner är så vänliga och hjälpsamma!! Här är min "topp tre" över snälla amerikaner:


  • Flygvärdinnan (och hennes man) På flygresan dit blev vi försenade och missade vårt inrikesflyg, bröllopet var dagen efter så vi hade lite bråttom. Så en flygvärdinna hjälpte oss att ringa sina kontakter vid inrikesflyget för att kolla nästa avgång. Det fanns tyvärr ingen så då hjälpte hon oss att boka en greyhound buss som skulle åka under natten och vi skulle hinna fram i tid. Dessutom fick vi skjuts av hennes man till busstationen, via deras hem där vi fick tvätta av oss. Inte nog med det hade hennes man packat en matsäck till oss med mat och dryck inför resan. De hade också packat ner flygplansfiltar och kuddar till oss. Så snälla!!
  • Min kompis föräldrar. Bröllopet var hemma hos dem, i deras trädgård. De öppnade inte upp deras hem för bara oss från Sverige utan för ytterligare 10-15 kompisar som rest dit för bröllopet. Det var folk i köket, på altanen, i poolen, vid uteplatsen. Och de bjöd alla på mat och dryck...mycket snälla! Dessutom insisterade hennes pappa på att betala våra bussbiljetter. Det var pinsamt och onödigt, men han är yrkesmilitär med en otrolig pondus så vi vågade inte göra annat än tacka och ta emot.
  • På hemresan blev vi strandade utan vårt bagage i Philadelphia p g a storm och det var mitt i natten på flygplatsen. Ett par som också missat sitt flyg och bodde i stan erbjöd oss att följa med dem hem över natten och sen skjutsa tillbaka oss nästa dag. De bjöd dessutom på en typisk amerikansk frukost

Vad långt det blev...men det var otroligt vilken hjälp och vänlighet vi stötte på. Det är kanske lätt att hjälpa en ung kvinna med värsta gravidmagen i och för sig...det hade varit annorlunda om jag varit en mörk medelålders man. Detta diskriminerande samhälle vi lever i...


Visste ni att: Hos sjöhästarna är det hanarna som bär på äggen tills de blir små bebis-yngel. (Man lär sig så mycket när man tittar på Vänner!) Undrar om sjöhästarna delar lika på föräldraledigheten... ;-)


Kommentarer
Postat av: Mimmi Lowejko

Haha, jag borde se mer på tv. Tänk vad man kan lära sig.
Jag tycker det är fruktansvärt att inte kunna tycka högt i dag, men det är så det är. Jag har också börjat inse det. Jag förstår vad du menar. Jag vågade inte gå på ett möte med socialistiska partiet i stan, för att dom har en dödsstämpel av nazisterna, och har åkt på stryk ett antal gånger. Jag blev dessutom jagad av två killar när jag skulle hem en natt. Dags att köpa pepparspray?
Jaja, inget att oroa sig för. Bra blogginlägg för övrigt. Satte igång tankeverksamheten på din lillasyster.
Love you

2008-03-18 @ 14:09:38
URL: http://www.sjungmitthjarta.blogspot.se
Postat av: Ängeln

instämmer verkligen. idealen vi sänder ut är sjuka, sjuka sjuka! jag hoppas bara att jag när jag någon gång ev blir faster, mamma, vän till ngn med barn kan hjälpa till att inte vidareföra dem! jag vill ge barn en synd inställning till kropp och själ. det har de förtjänat

hmm min kurs jag syftar på i bloggen just nu (som jag gnäller över som fan) är en frivillig kurs jag läser för att slippa vara heltidsarbetslös... nationalekonomi är kursen jag har kvar och när jag börjar läsa till den kommer det märkas än mer ;-)

småländska höglandet vinkar med minusgrader i handen

2008-03-18 @ 21:19:05
URL: http://angelmedhorn.blogg.se
Postat av: Linnea

Eller hur, Ängeln, det borde vara barnens rättighet att inte placeras i fack av okunniga vuxna. Framförallt inte när det kan påverka hela deras liv och allt de kommer ta sig för. (Keep up the good work, nationalekonomi låter ju spännande. jag saknar ju plugga ibland...=))

2008-03-19 @ 09:34:13
Postat av: Lilla Jöjsingen

Man kan ju tycka illa om USA för att de mördat 600 000 Irakier. Så de kan ta betalt för det i olja. Det är bara Karl Bildt i hela världen som stödjer USA i det här kriget och honom kommer du förmodligen inte att söka jobb hos. Samtidigt får man inte glömma att Al Gore ju faktiskt är Amerikan och han är skitsjysst. Den omoraliska schlagerfestivalen är en del av "pluggningen" för att konvertera folket till idioter;)

2008-03-21 @ 00:12:50
URL: http://lowejko.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0