I got you babe


Jag och min kärlek....(tack för bilden, Regina!)
Här kommer en låt som handlar om oss...som Johanna och Jens ska sjunga på vårt bröllop eller hur var det nu?? ;-)

Sonny & Cher - I Got You Babe
HER: They say we're young and we don't know
We won't find out until we grow
HIM: Well I don't know if all that's true
'Cause you got me, and baby I got you

HIM: Babe
BOTH: I got you babe
I got you babe

HER: They say our love won't pay the rent
Before it's earned, our money's all been spent
HIM: I guess that's so, we don't have a pot
But at least I'm sure of all the things we got

HIM: Babe
BOTH: I got you babe
I got you babe

HIM: I got flowers in the spring
I got you to wear my ring
HER: And when I'm sad, you're a clown
And if I get scared, you're always around

HER: Don't let them say your hair's too long
'Cause I don't care, with you I can't go wrong
HIM: Then put your little hand in mine
There ain't no hill or mountain we can't climb

HIM: Babe
BOTH: I got you babe
I got you babe

HIM: I got you to hold my hand
HER: I got you to understand
HIM: I got you to walk with me
HER: I got you to talk with me
I got you to kiss goodnight
I got you to hold me tight
I got you, I won't let go
I got you to love me so

BOTH: I got you babe
I got you babe
I got you babe
I got you babe
I got you babe

Linnea goes bellydancingJodå, jag dansade...och jag överlevde. Strålkastarna var bländande och adrenalinet på topp.

Lägger jag verkligen upp en bild på Internet där jag dansar magdans? Herregud.....hahahhahahhaha. Ibland är jag nog inte riktigt klok....

No more Johan Palm

Igår var dagen då jag slutade intressera mig för idol. Om jag nu gjort det alls...

Ingen mer Johan Palm...hur ska det då gå? Åh andra sidan klarar han sig kanske bättre utan idol. Han platsar inte riktigt på Finlandskryssningar och juluppträdanden i gallerior och liknande. Jag tror Kevin Borg vinner, han passar in som handen i handsken.

Då och nu

"Strykjärn var till för dem som var föräldralediga innan Internet kom."

Det summerar rätt bra vad föräldralediga gör idag och vad de gjorde förr i tiden....

...inte för att jag klagar. Jag kan stryka mina kläder själv. MIn älskling behöver inte göra det...bara för att han är hemma hela dagarna. Jag förstår att han har viktigare saker för sig... Blogga tex...=)

(Inte för att vi använder strykjärn, vi har ett men vi vet nog inte riktigt hur man använder det...men som föräldraledig skulle man tycka att man skulle kunna använda det, faktiskt! Om man inte har en blogg då förstås...den har ju prioritet. Efter att barnet har fått mat...)

4 ormiga mayasteg + en liggande bröstkorgsåtta...my ass...

(Obs, barnförbjudet p g a missbruk av svordomar)

Fan, jävla skit, helvete, fan, skit, skit  och skit igen....den här förbannade magdansen och jävla uppvisningen. Fan, jävla skit. Jag kan inte dansen, jag kan inte dansa, men ändå har jag anmält mig till jävla uppvisningen. Hur dum i huvudet får man vara? Fan, fan, fan....så jäkla osmart. Så jäkla dumt....

Jag sliter mitt hår och biter sönder mina naglar....egentligen skulle jag kanske ha tränat, men nej, Det är ju mycket roligare att ha råångest och få klaga på bloggen lite. Fan också. Inte nog med att jag borde träna, men inte gör det, jag måste skaffa danskläder också. Och tror ni att jag gör det? Nej, det gör jag inte. Jag tror att jag ska vakna i morgon och dansen ska ha kommit till mig i drömmen och danskläderna ska komma flygande av sig själv. Så blir det, allt löser sig. Ingen ångest, lugn och fin. Eller hur? Fan heller...

Mitt problem är ju att jag är en aning envis och framförallt ingen som bangar. Det är inte jag. Inte vad gäller magdansuppvisning i alla fall. Ahh....kanske ska jag träna lite. Snart. Efter en kopp te.

Så, vad händer? Jo, magdansuppvisning inom kort. Jag säger inte var eller när. Ni är inte välkomna! Glöm det!! Men ni får gärna läsa koreografin och fantisera fritt....;-)

Tribal, danskoreografi
0.00
: Backbend med tre magrullningar
0.18: Bröstaccent ned, stående bröstkorgsåtta, bröstaccent. Upprepa 3 ggr.
0.29: Stående höftåtta, bröstaccent.

0.33: förflyttning åt höger med 2 st camel, nedåtaccent vänster höft. Upprepa åt vänster med accent på höger höft.
 0.40: circle step hö (armar går upp), bröstaccent, vänster (armar uppe), bröstaccent, halvsnurr höger (armar går ned och ramar in höften), höfttvist, vänster (armar nere), höfttvist, halvsnurr höger tillbaka mot publiken (höger arm går upp, vänster stannar vid höften), bröstaccent.
0.57-58: Luta över diagonal arm, vänd åt höger, bodywave.

1.00: 3 shimmy fram, följt av bröstaccenter (upp-ned-upp). Upprepa tre gånger.
1.11: shimmy med vridning 3 st åt vänster, placera, bröstaccent (upp-ned-upp). Upprepa åt höger.
1.22: 6 st minihöftcirklar i cirkel.

1.31: 4 st suher saki åt höger, steg utåt.
1.36: snurr moturs med 2 st camel, armar går upp. Snurr medurs med 2 st camel, armar ned i höfthöjd.
1.42: 4 st suher saki åt höger, steg utåt.

1.47: Dubbla höftsnärtar med nivåskillnad, med vibb,  2 st vänster, arabesk, 2 st höger. Armarna markerar, "drar upp" höften och "trycker ned" höften.
1.59: Radbyte i fotförflyttning med improviserade armar. Möte på 4:e takten i "osynlig" linje på mitten med floordrop. 1-2-3-nedupp-5-6-7-8.
2.10: bakåtondulation vänster -höger + omvänd bodywave med hårt avslut. Upprepa. Höger hand i håret, vänster hand utsträckt framåt.
Bodywave + omvänd bodywave, båda händerna i håret.
Uppåtåtta vänster-höger, händerna går ned längs kroppen till höfterna.

2.21: backbend (vänster - höger, höger - vänster), stor hipcircle + minihipcircle. Höftskak, armar upp.

2.32: korssteg vänster + höftondulation framåt vänster höft. Höger arm uppe, vänster ramar in höften. Upprepa åt höger.
Lyft höger ben i 3-delat häststeg med tydliga accenter + 2 hipondulations med släpande fot.
2.43: stå i lite profil mot vänster, axelrullningar höger axel, överkroppen faller framåt när rullar fram och går upp igen när rullar bak. Vänster hand i håret.
2.48: kliv runt medurs till profil åt höger, händer korsas framför kroppen. Gå ned på huk i två nedåtåttor, axelsnake till sången, därefter upp till stående i stående bröstkorgsåtta.

2.56: 4 ormiga mayasteg + en liggande bröstkorgsåtta.


Myskväll hos Lowejko/Langer

Vi firar vintern, snön och den nalkande advent med mys, glögg och pepparkakor. Det är mysigt, kanske sätter vi upp lite adventsljusgrejer inom kort. Det känns lite konstigt eftersom att vi nyss tog bort det (lite sent), men nu ska det ju fram igen. Adventsgranen och nån stjärna kanske....det blir bra. Påskpysslet och midsommarstången står framme året runt, så varför vi överhuvudtaget tog bort adventssakerna vet jag inte.Tuva är lite julig med vintriga strumbyxor och röd tröja. Nästan så att hon skulle ha lite "rudolf-horn", om nu han har horn??


En rostad mobiltelefon

Herregud, vad jag letade efter min mobil i går kväll! Jag hade somnat på soffan och vaknade till för att gå och lägga mig. Då är jag inte på det bästa humöret och det är inte läge att leta mobiltelefon. Först när Andreas ringde efter den hittade vi den, efter lite letande...
 
I ett köksskåp i brödrosten!!! Hon är hysteriskt rolig, den där Tuvan! Jag var tvungen att ta en bild....och mitt dåliga humör försvann. Det var nog det Tuva var ute efter....
Min lilla hjärtemuff är stor nu...

...hon har fått en stor "liten" säng. Det är faktiskt den sängen jag sov i när jag var liten. Den är otroligt söt!! Men än så länge sover Tuvas gosedjur i den, vi samlar kraft och mod för att byta ut spjälsängen och släppa henne lös. Vad gör vi liksom när vi vaknar mitt i natten och hon har rivit ut allt från frysen, stoppat det i tvättmaskinen, dragit ut alla våra underkläder och klättrat upp på sin lilla stol, som hon inte kommer ner från, och skriker? Det är ju så det kommer bli....=)

Men men, det är ju en söt sång så varför inte?! Tuva tyckte om den i alla fall....

Och förresten är det Tuva jag kallar min hjärtemuff....tro inget annat, snuskiga människor! ;-)
 Om ni bara fick läsa en blogg till innan ni dog....

Internet har ju en del bra saker att bjuda på och många bloggar man kan läsa, men jag har hittat ett litet speciellt smultronställe i denna cyberdjungel. En anspråkslös, men mycket charmig, blogg. Bara barnet än, men med stor potential.

Konstigt nog med en lika snygg liten brud som jag brukar ha på min blogg. Oh, my god, finns det två av dem?? =)

Enjoy!

Att "mapa" en olycksfågel

Jag har ju då varit på "första hjälpen"- kurs i dag. Det var mycket spännande...framförallt var det spännande att se hur många saker bytt namn sen förra gången jag gick en liknande kurs. För er som inte vet, men förstås villl veta:

Det första man ska tänka på vid en olycka är inte ABC (andning, blödning, chock) utan MAP (medvetenhet, andning, puls). Fråga mig inte varför, det bara är så och hör sen.

Sen kan man ju tro att man lägger någon som råkat ut för en olycka i framstupa sidoläge, men NEJ, det får man inte säga. (På allvar fick vi inte säga de orden, den stränga läraren vi hade sa "nej, så får ni inte säga") Utan man lägger den skadade i stabilt sidoläge och det är en stor skillnad (exakt vad fick vi inte heller veta, men så är det i alla fall).

Sen heter det förresten inte "första hjälpen"- kurs, utan Livräddning-kurs. Så vet ni det också...

Men det var roligt och lärorikt, jag var bra på blåsandet, men mindre bra på tryckandet (man måste trycka sjukt hårt när man utför hjärt- och lungräddning).  Ett tips när man utför denna livräddning är att nynna på "Wake me up before you gogo" för den låten ska ha samma rytm eller tempo som man ska trycka (100 per minut).

Roligast  var lärarens demonstration av hur man ska reagera när man kommer fram till en olycka: (viskandes för sig själv)

Vad har hänt här då? Är det farligt för mig? Där ligger det någon. Jaha, där ligger en kniv. Jaha, jag går fram. MAP, medveten, andning, puls. Få se nu....

Förstås mycket roligare i verkligheten än nedskrivet...

Om ni behöver lite hjärt- och lungräddning, I´m the one to call!! =)

Oinspirerad och tidsfattig

Om jag fick en krona för varje blogginlägg jag kom på men aldrig publicerade...skulle jag, efter en vecka, ha råd att köpa en stor stark. På ett billigt uteställe...En vattnig öl mot några utspädda och innehållslösa blogginlägg.

Jag har inte tid helt enkelt och om jag hade tid hade det inte varit något bra ändå. Och nu när jag väl skriver något blir det meningslöst blaj. Så trist är jag. Men ge inte upp, snart kommer det. Det där inlägget som vänder upp och ner på er dag och som ni måste läsa två gånger bara för att det är så bra. Snart så...vilken dag som helst nu.

Men så länge, tack för att ni läser och kommenterar de smulor till blogg jag bjuder på! (Kategorin Superwoman är vilande helt enkelt, men den kommer igen!)

Tvångstankar? Jag?

Min älskling tycker jag bloggar dåligt. Det blir så ibland...när man inte har något att komma med. Min inspiration och kreativitet räcker till följande fundering:

Jag har ett favorit-mattetal. Jag älskar 7x3=21. Jag mår bra av att komma i kontakt/ få räkna ut detta tal. 21/7=3 går också bra. 21/3=7 är också ok. Men bäst är 7x3=21. Det är ett härligt mattetal som får mig att må bra. Har ni också mattetal som får er att må bra? Något tal som ni hellre räknar ut än andra?

Det är ungefär som mitt favoritklockslag. 22:22. Det är ett bra klockslag, stabilt på något sätt. Jag mår bra av det...

...undrar vart gränsen går för tvångstankar? Jag är lite på gränsen, det känner jag ju. Och då berättar jag inte det värsta om mig själv...jag måste ju spara på något till senare. Men tvångstankar som sagt. Det är inte långt borta...

6 år idag...

...tror vi i alla fall. Det är lite oklart hur länge vi varit tillsammans. Oklart är dock inte att det är vår dag i dag. Den 6/11 för 6 (?) år sedan, då hände det grejer. Efter att ha gått som katten runt het gröt...äntligen hade jag honom i min säng! =)

My darling, den bästa och enda på denna jord. Han med mörka änglalockar och ögon, blå som himmelen. Kärleken är gränslös, bottenlös och evig.

Jag älskar dig, Andreas!


Tuva 1 år

Men på allvar, min lilla bebis är ett år. Nu är det verkligen dags att sluta kalla henne för min bebis. I ett helt år har jag ägnat nästan all tid, kärlek och uppmärksamhet till henne. Den kärlek jag känner till den där trollungen är oändlig och ännu mer. Hur räcker mitt hjärta till när inte ens universum känns tillräcklig?

Hur som helst fyllde hon 1 år igår och det var ju stort. Sjukt stort! Vi firade henne som sig bör...

Med frukost på sängen!

Smörgås och morotsjuice...mumma.Paketet var rätt ointressant, korten var lite roligare!Kusin James var där och grattade...

Jag hade gjort en tårta.Tuva tyckte det var sådär...Klart bäst, tyckte Tuva, var fiskedammen och russinpaketet hon fick!! Lättköpt tjej!

Toaletterna i Kenya

Men ja, att kissa i ett hål i golvet är ett äventyr. Första gången var mycket besvärligt, tredje gången var det som jag aldrig suttit på en porslintoasits. =) Här kommer mina otroligt proffsiga toabilder (fråga mig inte varför jag tog dem...)Men, det där är väl ingen toalett tänker ni...Jodå, det var det...Jämfört med förra var det här ett lyxhål till toalett (här kom Lotta med på bild, hoppas att det är ok.) Om det inte varit för den stora spindeln som bodde vid toaletten hade denna varit trevlig.Här är min personliga favorit. Toalett i Kenya safaristyle. Det var inte helt klart varför vi inte kunde kissa i en buske som man gör ute i bushen. Men det var trevligt med fin utsikt när man satt och kissade...


För ett år sen...

Precis för ett år sen satt jag på Högbergs i Götgatsbacken på Södermalm. Jag var stor som en flodhäst och med magen i vädret (gravid alltså) var jag ute på stan och träffade kompisar. Jag hade en liten känsla av att det var något på gång, trots att det egentligen var nästan tre veckor kvar till beräknad födsel. Jag drack alkoholfria drinkar men funderade på vad jag skulle beställa in för starkt som skulle sätta igång förlossningen. Jag hann inte, som tur är, dricka mig berusad. För om mindre än en timme för ett år sen gick vattnet och Terrortuva (aka my little fighter) bestämde sig för att det var bäst att lämna moderskeppet. Mycket dramatiskt!

Mina vänner, Johanna, Johanna och Christine, som var med den kvällen är nu och för alltid de tre goda féerna. Det har gått ett helt år sen den kvällen...kan ni tänka er? I morgon fyller min puma ett år, frukost på sängen och tårta väntar henne. Uppdatering på bloggen är förstås ett måste, håll utkik i morgon kväll.

(Mitt andra namn är hybris, min favoritkategori på bloggen är Superwoman. C´est moi!)

Några av mina 500 bilder...Våra bilar...som tog oss över savannen där det knappt eller inte alls fanns vägar...mycket spännande!Utanför "vår" skola...hela gänget.Söta barn som följde efter oss...de gillade att titta på bilderna på kameran när vi tog kort på dem.Skolköket, vi åt bön och majsgryta till lunch. Inte alls dumt!Underbar utsikt från vårt rum när vi var på safari.

Min kamel, vi red över savannen.Besök hos Samburofolket. De hade hopptävling. Den som hoppar högst vinner en flickvän...Vår guide visar oss en huvudkudde hos Samburofolket.

"Bättre än alla elefanter i Kenya"

Borta är bra, men hemma är bäst!!

Borta var fantastiskt! Kenya är otroligt vackert, med sin roströda sand och storslagna natur. Allt i naturen är tre gånger så stort som i Sverige (träd, buskar, blommor osv). Såna vyer och sån natur runt omkring oss hela tiden, fantastiska djur överallt (zebror, elefanter, kameler...)...Mitt resesällskap var också storslaget...=) På en skala 1-10 får de 10, mina kenyavänner. Man kan inte bli annat än tajta när man sitter i en bil i 6-7 timmar i sträck med bara savannen runt omkring oss...

Mina upplevelser går knappt att beskriva med ord och bilder, men jag ska göra mitt bästa. Mer Kenyabloggning kommer allstå när jag har tid...

Men att komma hem...och vad underbart! När jag kom innanför dörren tittade Tuva upp, lite chockad, sen tittade hon på sin pappa och nickade som om "jaha, där är hon ju"...När chocken lagt sig fick jag många pussar och kramar och hon var mycket glad och skrattade och försökte stoppa in sina fingrar i min mun. Jag tror nog Tuva älskar sin mamma och Tuvas mamma älskar Tuva och Tuvas pappa och Tuvas pappa älskar Tuvas mamma...hehehehe. Det är mycket kärlek här hemma....Mina älsklingar är helt klart bättre än alla elefanter och zebror i Kenya!

Helt slut efter resan (lite dåligt med sömn och mycket intensivt program) somnade kanske halv åtta i går kväll och sov hela natten. Jag vaknade vid 5-tiden, bestämde mig för att inte gå upp och titta på soluppgången (som vi gjorde ett par gånger i Kenya) utan somnade om ett par timmar till. Nu är det fullt ös med Tuva, undrar vad vi ska hitta på för spännande i dag...gå och väcka vår älskling kanske....JOdå, men hon ser ju jätteglad ut över att jag är hemma...
Min Tuva-Luva...skönt att vara hemma igen! Dessutom är ju min favorit kvar i Idol, jodå....=)


RSS 2.0