Lunch hemma hos oss

Som vanligt hade jag fastnat framför Internet. Klockan hade dragit iväg, mammagrupp om en halvtimme och vi skulle båda äta lunch innan. Tuva sa som vanligt inte till att det är dags för lunch. Hon är värdelös som klocka...

Så bebisen fastspänd i stolen och jag ska värma gårdagens middag, men får ju se att jag glömt ställa in den i kylskåpet. På diskbänken står en tallrik med något svart och torrt (det ska vara köttfärs) som jag inte vill äta. Så det åker i soporna och det blir blodpudding i stället. Eftersom att jag åt blodpudding till lunch i går också behöver jag inte diska stekpannan som står smutsig på spisen (japp, sån är jag...). När den är uppvärmd känner jag på lukten att det inte alls har varit blodpudding sist i den pannan, utan den kryddade köttfärsen. Med ett ögonkast på klockan bestämmer jag mig för att det får gå ändå och steker blodpuddingen i köttfärssmaken.

Medan den steks för sig själv på alldeles för hög värme värmer jag mat till Tuva. Lite för mycket vatten i lammfärsgrytan med potatis och broccoli och majs så det blir soppa i ställlet. Tuva säger ingenting....Eftersom att hon just nu är halvt ointresserad av maten får jag ta till alla trix i världen för att få i henne maten. Jag har då 20 minuter kvar till mammagrupp. Tuva vill ha skeden jag matar henne med. Hon får den och jag tar en ny. Då slänger hon sin sked på golvet och vill ha den nya skeden som jag håller i.

Jag äter blodpuddong som smakar mycket konstigt med vänsterhanden och matar Tuva utan att verka för stressad (eller hur) med högerhanden. Hon låtsassätter maten i halsen och spottar och fnyser. Sen vill hon dricka vattnet själv men slänger genast flaskan i golvet. Medan jag äter upp blodpuddingen hänger hon över stolskanten och skrattar så det kommer mat över hela golvet åt vattenflaskan som ligger där. Då bestämmer jag att lunchen är slut och hon får ett rån medan jag packar väskan för eftermiddagen.

Nu sitter hon och ropar i sin stol och vill komma loss. Vi ska vara vid mötesplatsen om tre minuter...och jag vet inte riktigt varför jag var tvungen att kolla Internet en gång till innan jag går. Jag är nog lite beroende....

Men mätta är vi....nästan glada....köksgolvet är smutisgt och nu går vi....två minuter till mammagrupp!!! =)

Kommentarer
Postat av: Mamma

Livet är tufft eller hur!!!!!!!!!!!!!!

2008-07-08 @ 13:20:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0