Hemma-mamma kontra arbetande mamma

Jag fastnade framför datorn innan, började läsa en spännande blogg-konflikt; hemmamammor kontra arbetande mammor. Jag hade inte något viktigare för mig, så jag läste runt på bloggar som länkade varandra, angrepp och motangrepp, kommentarer och motkommentarer.

Så vad är bäst för de små barnen, att vara hemma eller på förskolan? Och vilken sorts förälder är egentligen bäst? För det är tydligen en kamp, och en mycket känslig sådan. Det är lätt att dömma andra och snöa in på sina egna åsikter. Jag är expert på det, tro mig!!  Det är så lätt att fördöma en mamma som väljer att vara hemma med barnen medan pappan drar in pengarna. Lika lätt som att se snett på den mamman som har barnen på förskolan längre dagar än sina egna arbetsdagar för restid tillkommer.

Varför detta dåliga samvete som på nått konstigt sätt verkar tillhöra föräldraskapet? Eller andra som gärna bidrar till det genom att såga det liv en förälder valt till sig själv och sin familj (eller tvingats till!!). I stället för att lita på att föräldrar gör allt som står i deras makt att göra det bästa möjliga för sina barn. Det är något viktigt man får lära sig när man jobbar på en förskola!! =)

Men om jag bortser från det faktum att det knappt finns några hemmapappor och vilka konsekvenser det ger hemmamamman (och kvinnor generellt) att stanna hemma (lägre lön, lägre pension osv) och alla andra argument, hamnar jag tillslut vid den enskilda människans ansvar. Att göra vad den kan för ett mer jämlikt samhälle! För det är ett ansvar man har, tycker i alla fall jag...

Så ska jag då ha mer förståelse för de mammor som väljer att stanna med sina barn medan papporna jobbar vidare på heltid? Och tro på att de gör vad de kan för jämställdheten, fast på deras sätt? Tja, jag ska försöka. Jag vill ju vara en mer förstående och tolerant människa. Inte så misstänksam och bitsk...


Kommentarer
Postat av: Fru Kaos

Det tycker jag var jäkla bra skrivet!

Fantastiskt!

2008-05-30 @ 15:19:30
URL: http://www.annaskaos.blogspot.com
Postat av: Linnea

Fru Kaos, tack för det!! =)

2008-05-30 @ 17:14:14
Postat av: Georg

Stora ord från min dotter

2008-05-30 @ 20:09:58
Postat av: Svinto (LivingLollos vän)

Bra skrivet!





Det är svårt men man ska inte skuldbelägga! Det hjälper ingen. :o) Alla gör som de vill... (och hela världen bvestår av puckon hehe)

2008-05-31 @ 12:59:36
URL: http://svintosara.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hej Svinto... Tack!! Och visst är det svårt att vara tolerant och förstående när andra är puckon...=)

2008-05-31 @ 17:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0