Hedra minnet av Pela

Idag är det nio år sen Pela Atroshi sköts ihjäl av sin pappa och sina farbröder när hon var på besök i Irak. Hennes syster som var närvarande vid mordet vittnade så att två farbröder fick livstids fängelse. Pappan är idag fri och lever i Irak . Systern som vittnade lever med skyddad identitet och har ett dödshot på sig från familjen.

Pela ville bara leva sitt eget liv och göra sina egna val. Hon hade bott i Sverige i flera år och där fått upp ögonen för en annan kultur än den hon växt upp med, blivit självständig, skaffat sig en pojkvän och börjat ifrågasätta sin pappa. För det blev hon mördad. Det kallas hedersmord och det suger!

Det suger att unga flickor lever under ett sånt hot från sin famij och släkt. Det suger att familjens"heder" i dessa fall är värd att mörda för. Det suger att det händer om och om igen.

Tvångsgifte suger
Kyskhetskrav suger
Kvinnornas underkastelse i hederskulturer suger

Är det konstigt att man blir aggressiv, bitter och hatisk?

Kommentarer
Postat av: Hosanna

Bra inlägg. Det är dags att fler vaknar.

2008-06-24 @ 11:21:13
URL: http://hosannas.info/wordpress/
Postat av: Georg

Jag tycker att omskärelse av barn suger också. Barnslaveriet mer än suger. Svältande barn gör mig vansinnig. Trångsynta eller egoistiska människor över hela planeten håller på att sabba ALLT.

2008-06-24 @ 11:37:48
URL: http://lowejko.se
Postat av: Linnea

Hosanna, tack! =)



Pappa, visst!! Det finns så mycket som suger...

2008-06-24 @ 11:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0